- Jesteś tu: www.ciazowy.pl
- » Forum
- » Strefa mamy
- » Damskie pogaduszki
Antykoncepcja po ciazy
Antykoncepcja po ciazy
Do jakiej antykoncepcji wrocilyscie po ciazy i kiedy? Na co sie zdecydowalyscie?
- tirowka92
Re: Antykoncepcja po ciazy
ja po ciazy zabezpieczalam sie mechanicznie, dopiero po odstawieniu syna od piersi zdecydowalam sie wrocic do tabletek. Lekarka zalecila mi belare, tabletki o nizszej zawartosci hormonow, na ktorych bardzo dobrze sie czuje 

- MariaMarianna
Ja zalozylam wkladke levosert dla wygody.. bo przy malym dziecku brac tabletek zapominalam 

- MamaDodo
Ja całe życie biorę tabletki więc jestem przyzwyczajona do brania. Zdecydowałam się na pigułki Vibin bo moja lekarka bardzo je chwaliła. I faktycznie dobrze się na nich czuję. Biorę je w systemie 21+7 więc przez cały miesiąc muszę pamiętać i nie wypadam przez tydzień z trybu brania 

- mamsza
mi ginekolog przepisała po ciąży ( i już po karmieniu) vines, bo mają malutko hormonów i co najważniejsze, nie powodują tylu skutków ubocznych, no i świetnie się po nich czuję, piersi mnie nie bola ani brzuch przed okresem. A to na plus 

- sigrara
Póki karmiłam to limetic, a teraz jestem na vibinie i bardzo dobrze go toleruję. Bierze się go bez przerw, w systemie 21+7. 

- Mela
Gdy karmilam przez 3 miesiace to stosowalismy tylko gumki a jak przestalam to wrocilam do belary ktora zabezpieczalam sie kilka lat i ktora najbardziej mi odpowiada
- redcard
Dopóki karmiłam brałam specjalne pigułki dla karmiących. Teraz już mam vibin, łatwiej mi o nich pamiętać, bierze się je bez robienia przerw, więc nie zapominam.
- lobelia
Ja stosuję prezerwatywy ale tylko dlatego, że niestety nie mogę zażywać żadnych środków hormonalnych. My bardzo szybko wróciliśmy do współżycia bo miałam cc więc nie było jakiegoś większego problemu. Trochę się bałam, że zajde w ciąże bo wiadomo jak to jest - z pierwszym też się zabezpieczaliśmy a jednak się przytrafił
Czytałam nawet trochę o tabletkach poronnych, jak to działa i do kiedy ewentualnie można je zażyć. Chciałam wiedzieć tak profilaktycznie na czym polega farmakologiczne przerwanie ciąży.
Lepiej mieć pewność, że w razie czego jest jakaś alternatywa.

Lepiej mieć pewność, że w razie czego jest jakaś alternatywa.
- Rebeka
My skupiliśmy się na tabletkach. Lekarz przepisał mi vines bo mają mało hormonów, kiedys je bralam ale to pare miesięcy temu ale odstawilam bo myslelismy o dziecku.. niestety partner stracil prace wiec plan dziecka zostal przesuniety a ja wróciłam do tych tabletek bo bardzo dobrze się po nich czułam
Ostatnio edytowano Cz maja 24, 2018 8:00 am przez dresowespodnie, łącznie edytowano 1 raz
- dresowespodnie