Jako,ze jutro Niedziela Palmowa to zastanawiam sie czy sami robicie palmy czy tez podobnie jak ja zaopatrujecie sie w gotowce? W naszej parafi co roku organizowany jest konkurs na najwieksza i najladniejsza palme. Ludzie przescigaja sie w pomyslach. Zawsze z cora idziemy poogladac te cudenka bo warto .
Pozdrawiam.
- Jesteś tu: www.ciazowy.pl
- » Forum
- » Archiwum
- » Pisankowe forum świąteczne
Niedziela Palmowa
| Strona 1 z 2 | 1, 2
Re: Niedziela Palmowa
Janco roku kupije nowa. Jedna duza, druga mala do koszyczka, ze tez jest podczas swiecenia.
-
zabka300 - Posty: 292
Podobnie jak Wy dziewczyny ja rowniez zaopatruje sie w gotowce
W tym roku kupilam dwie nowe palmy -jedna wieksza druga malutka. I mysle ze beda mi sluzyc przez kilka lat.

- Nela28
Ja tez od paru lat mam ta sama palme. Nawet myslalam ,zeby kupic nowa ,ladniejsza ale co zrobic ze stara?
Wyrzucic nie mozna bo swiecona, w domu zbierac tez nie ma gdzie a z palmy sie sypie i kruszy.
Kinga
Wyrzucic nie mozna bo swiecona, w domu zbierac tez nie ma gdzie a z palmy sie sypie i kruszy.
Kinga
- kinga
Oczywiscie wybralysmy sie z coreczka na konkurs palm. Niektore byly bardzo slodkie bo robione naprawde prze dzieci czego nie dalo sie ukryc ,a niektore to male dziela sztuki.Ludzie to jednak maja wspaniale pomysly a do tego chce im sie je realizowac. Corcia postanowila ,ze w przyszlym roku juz nie pojdziemy na latwizne tylko tez zrobimy wlasna palme. Ale rok to dlugo dlatego mysle,ze do tego czasu jej przejdzie albo ja zapomne.
- renia
Nasza palma ma tez juz pare lat. Ale jak na swoj wiek swietnie sie trzyma i dobrze wyglada dlatego doszlismy do wniosku ,ze nie ma potrzeby jej wymieniac. Kubusiowi natomiast kupilismy bardzo malutka i bardzo kolorowa palemke. Zajal sie nia na tyle odpowiednio,ze ledwo dotrwala do swiecenia.
- domi
Ja w zeszłym roku sama zrobiłam palmę i póki co jeszcze się trzyma i dobrze wygląda.
-
Iwisia - Posty: 232
Witam wszystkich.
U nas wszystko zalezy od czasu i checi. Czasem dzieci cos natchnie i zabieraja sie za robienie palm a czasem kupujemy. Mamy juz niezla kolekcje. W tym roku jakos nikt sie nie palil do zrobienia palmy w zwiazku z czym musialam kupic.
Pozdrawiam. Ela.
U nas wszystko zalezy od czasu i checi. Czasem dzieci cos natchnie i zabieraja sie za robienie palm a czasem kupujemy. Mamy juz niezla kolekcje. W tym roku jakos nikt sie nie palil do zrobienia palmy w zwiazku z czym musialam kupic.
Pozdrawiam. Ela.
- ela
| Strona 1 z 2 | 1, 2