- Jesteś tu: www.ciazowy.pl
- » Forum
- » Ciąża
- » I trymestr ciąży
antybiotyki w ciązy
| Strona 2 z 2 | 1, 2
Re: antybiotyki w ciązy
Czasem nie ma wyjścia co do antybiotyków w ciąży. Warto wtedy pomyśleć o dobrych probiotykach naturalnych, aby w ciąży nie zaszkodziły np. http://biowitalni.pl/91-naturalne-probiotyki . Jest to moim zdaniem dobra metoda na odbudowanie w oragniźmie naszych dobrych bakterii.
- magda906
Czasem trzeba wziąc antybiotyk, bo infekcja, jest groźniejsza od samego leku. Waro poradzić sie w tej kwesti i internisty i lekarza ginekologa i zapytać jeszcze farmacutę czy dany lek jest bezpieczny.
-
Luna82 - Posty: 223
Ja też dostałam jakiś antybiotyk ,lecz nie pamiętam nazwy i nie mogłam dostać w żadnej aptece . Postanowiłam zamówić http://www.apteko.pl/ bardzo szybka wysyłka i niskie ceny. Polecam
- gretonia
ja też musiałam wziąć antybiotyk ale wszystko dobrze się skończyło
- beabeka
Te antyki w ciąży trzeba konsultować ze swoim doktorem. To jest na pewno rzecz absolutnie podstawowa!
-
MariaZawadzka - Posty: 121
Dokładnie- jeżeli już przyjmować, to tylko zgodnie ze ścisłymi wskazaniami lekarza prowadzącego ciążę. Na pewno jednak w tym wyjątkowym czasie warto szczególnie o siebie zadbać, decydując się np. na tego typu balsamy dla kobie w ciąży , dzięki którym skóra będzie odpowiednio ujędrniona, a po porodzie dużo szybciej wrócić do poprzedniej formy:).
-
AmanDa - Posty: 198
U mnie było podobnie ale dopytałam lekarza o antybiotyki w ciąży I okazało się że niektóre można brać także w ciąży I to na różnych jej etapach I nie szkodzą , trzeba tylko je stosować zgodnie z zaleceniami lekarza I wtedy kiedy to naprawdę niezbędne
- foremka22
| Strona 2 z 2 | 1, 2