- Jesteś tu: www.ciazowy.pl
- » Forum
- » Ciąża
- » I trymestr ciąży
dentysta
dentysta
witam jestem w 10 tygodniu i zrobił mi się zgorzel zęba ,sciągneli mi ropę ale dentysta nie chce rwać bo w wczesnej ciąży jest ryzyko poronienia ,czy któraś z was przechodziła problemy z zębami prosze napiszcie bo jestem w ciężkim szoku co teraz .

Ostatnio edytowano Śr gru 07, 2011 12:22 pm przez kizi, łącznie edytowano 1 raz
- kizi
Re: dentysta
ja jestem w 35 tygodniu ... ale w czasie I trymestru nawet przeed 12 tygodniem odiwedziłam dentyste bodajze z 4 razy !! Miałam znieczulenia .. itp nie było to wyrywanie ale ratowanie rozsypujacych sie zebów
przez ciaże . MOj lekarz powiedział , ze mam isc do dentysty i sie nie zastanawiac !! nie ma to prawie zadnego wpływu na dziecko .. a przeciez nie bedzie sie chodziło 9 miesiacy z bolącym zębem .. wkoncu nasze samopoczucie odbija sie na dziecku !! a gdyby ci sie naprawde zaczeły sypac do konca ciazy została bys bez zadnego ..

-
blondyneczqua - Posty: 17
Hej 
Akurat wczoraj rozmawiałam z dentystką
Tak się złożyło, że leczyłam ząb ze znieczuleniem nie wiedząc jeszcze o tym, że jestem w ciąży. Dr powiedziała, że nie ma się czym martwić, gdyż wszystkie znieczulenia są bezpieczne, ale dodatkowo kiedy już powiedziałam, że jestem w ciąży, dentystka zastosowała nieco inne znieczulenie, takie bez środków obkurczających naczynia krwionośne. Jeśli chodzi o wyrywanie to rzeczywiście mówiła, że należy poczekać do końca ciąży, ale można tak z tydzień przed terminem wyrwać, bo takie sytuacje miała i też wszystko było dobrze. Mówiła, że jeśli ząb boli to trzeba go robić, bo wyrwać nie można.

Akurat wczoraj rozmawiałam z dentystką

-
asiula85 - Posty: 7
Ja tez byłam u dentysty, dodam, że moj kuzyn jest dentysta i mu ufam!Natomiast jesli chodzi o znieczulenie, to jedynie w razie koniecznosci, jednakze lepiej nie brac jak nie trzeba, ale wiadomo przez 9 miesiecy nikt nie bedzie chodził z bolacym zebem, wiec najlpeij to robic po 1 trymestrze...
Najlepsze pranie tapicerki siedlce
-
Mimi13 - Posty: 5
Bez znieczulenia nawet nie podchodze to fotela dentystycznego. Moje zęby są bardzo wrażliwe i nie ma mowy o zabiegu bez znieczulenia.
Sprawdź inwestycje w wino
Sprawdź inwestycje w wino
- aniamazk
ja bym wykitowała bez znieczulenia po 1 minucie na fotelu.
fotografia ślubna łódź
meble na zamównienie Wrocław
zabudowa wnęk wrocław
fotografia ślubna łódź
meble na zamównienie Wrocław
zabudowa wnęk wrocław
Ostatnio edytowano N kwi 28, 2013 5:55 pm przez aniamak, łącznie edytowano 1 raz
- aniamak
Hej Dziewczyny 
Jestem w 7 tyg ciąży i już wiem, że bez wizyty u dentysty sie nie odejdzie ale póki nie muszę to nie idę... z tego co piszecie to lepiej nie iść w I tymestrze, zobaczymy może wytrzymam tyle ;P
Ale chciałam jeszcze zapytać jak to jest z pląbami, bo czytałam, ze tych darmowych (amalgamat czy jakoś tak) nie można zakładać kobiecie w ciązy... czy w takim raze chociaż te chemoutwardzalne są refundowane przez NFZ czy trzeba płacić?
Z góry dzięki za pomoc

Jestem w 7 tyg ciąży i już wiem, że bez wizyty u dentysty sie nie odejdzie ale póki nie muszę to nie idę... z tego co piszecie to lepiej nie iść w I tymestrze, zobaczymy może wytrzymam tyle ;P
Ale chciałam jeszcze zapytać jak to jest z pląbami, bo czytałam, ze tych darmowych (amalgamat czy jakoś tak) nie można zakładać kobiecie w ciązy... czy w takim raze chociaż te chemoutwardzalne są refundowane przez NFZ czy trzeba płacić?
Z góry dzięki za pomoc

- Atyde
tez musze isc do dentysty bo cos pobolewa mnie zab, mam nadzieje ze to nie bedzie nic duzego....
tutaj coś jest
- kamyczek
ogólnie można chodzić, ale radzę do sprawdzonego stomatologa...
- weronika87
Ja mogę polecić wam bardzo dobrą klinikę stomatologiczną http://www.hcentrum.pl/implanty-wprowadzenie.html . Lecząc się w takiej klinice, ma się pewność, że zęby zawsze będą piękne i zdrowe.
- julitka007