Hej dziewczyny, myślę że to ważna informacja zarówno dla ciężarówek, jak i przyszłych mam. Być może słyszałyście o wprowadzeniu czegoś takiego, jak e-recepta? Jeśli nie, tutaj możecie nieco poczytać: https://ktomalek.pl/blog/e-recepta-czym-jest-elektroniczna-recepta-i-kiedy-zacznie-obowiazywac/w-155 Brzmi obiecująco, szczególnie w kontekście np. leków przyjmowanych na stałe czy problemów z odczytaniem pisma niektórych lekarzy Co sądzicie na ten temat?
Podbijam wątek, bo mam pytanie. Na szczęście rzadko mam okazję korzystać z aptek, ale słyszałam, że ostatnio często lekarze wystawiają recepty właśnie w formie elektronicznej. Można je zrealizować już wszędzie?
e-recepty realizowane są w każdej aptece na której drzwiach widnieje naklejka z informacją o tym, nie przegapisz czytelne bardzo. Zajrzyj na Pacjent.gov.pl tam znajdziesz odpowiedzi na nurtujące pytania
Ale niby dlaczego leki bez e-recepty miałyby być tańsze? Przecież to jest ograniczenie papierologii i czasu pracy farmaceutek, dla mnie mega wygoda. Realizuję je w DOZie.